Serhatın Sesi / Serhat Diyarından Haberler
Serhatın Sesi / Serhat Diyarından Haberler
Haberler / Türkiye

HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu Dikey Geçiş Sınavında Puanlama Mağdurlarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sormuştur!

18.08.2018
HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu Dikey Geçiş Sınavında Puanlama Mağdurlarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sormuştur!

Değerli Basın Emekçileri:

HDP Kocaeli Milletvekilimiz ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu DGS’ye girenlerin puanının hesaplanabilmesi için en az 0,5 net yapma zorunluluğunun getirilmesiyle mağdur olan yurttaşları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorarak sorunu Meclis gündemine taşımıştır. 

 

Change.org da mağdurların başlattığı kampanya:

https://www.change.org/p/%C3%B6sym-dgs-deki-0-5-ham-puan-kald%C4%B1r%C4%B1ls%C4%B1n  

 

HDP Kocaeli Milletvekilimiz ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu konuyla önergesindeki bu sorulara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın cevap vermesini istemiştir:

 

Basında yer alan habere gore: ‘350 bin öğrencinin girdiği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 'nda puanların hesaplanabilmesi için 'sözel ve sayısalda en az 0.5 net yapma' şartı getirildi. Ancak sınavın kitapçığında iki cümle ile anlatılan değişiklikten yüz binlerce adayın haberi olmadı. 2017'deki sınavda sıfır çekenlerin çok olması nedeniyle getirildiği ileri sürülen kuralın, puan hesaplamalarında kullanılmaması için imza kampanyası başlatıldı.’
Bu bağlamda;
 

DGS’de belirli bir oranda net yapma şartı neden getirilmiştir? Böyle bir uygulamaya geçileceği öğrencilere yeterince duyurulabilmiş midir?

Sözelden/Sayısaldan bütün soruları cevaplayan bir öğrencinin sayısal/sözel bölümden soru cevaplamadığı ya da cevaplayamadığı takdirde sıfır puan alacağı bilgisi doğru mudur?

Bu şekilde bir düzenleme yapılmasıyla mağdur olan öğrenci sayısı kaçtır?

Puan hesaplaması için belli sayıda net yapma zorunluluğu 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve 2018 Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) için kaldırılırken DGS için neden kaldırılmamıştır?

Net yapamayan öğrenciler yüzünden eğitim sisteminin eleştirilmemesi için böyle bir uygulamaya gidildiği iddiası doğru mudur?

Büyük tepki alan bu uygulamanın kalkması noktasında hükümetinizin çalışmaları nelerdir ?

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş